Középiskolások sátoraljaújhelyi Rákóczi tábora

Középiskolások sátoraljaújhelyi Rákóczi tábora

Idén is a remek volt a középiskolások sátoraljaújhelyi Rákóczi tábora. Jó volt újra ott lenni, régi és új ismerősökkel találkozni, beszélgetni.

Igen szigorú és fárasztó volt, de szerintem nincs senki, aki ne sírná vissza az év folyamán a tábort. Köszönöm a Rákóczi Szövetségnek a lehetőséget, hogy új dolgokat tanulhattam és új helyeket láthattam. A Kálváriát kétszer is megjártuk, Sárospatakon a Rákóczi várban jártunk és a csodaszép múzeumban és könyvtárban. Borsiban II. Rákóczi Ferenc születési helyét látogattuk meg, a Magyar Irodalom múzeumát, láthattuk Kassát, a Fűzéri várat, Nagyselmecet.

Mindenhol megannyi érdekes történetet hallottunk, izgalmas és megrázó előadásokat a Pozsonyi csatáról, a Felvidéki kitelepítéséről, a magyar nyelv szépségéről, 1956-ról versekben, sőt még a Szerelem biokémiájáról is beszéltek velünk. Számomra ez a tábor nagyon sokat jelent, már készülök arra az időszakra, amikor csoportvezetőként fogom ott várni az iskolában tanuló diákokat.

Köszönök mindent mindenkinek, főleg a csoportnak, a zöld nyolcasoknak és ennek csoportvezetőjét, Dávidnak, mert veletek harmadik helyezést értünk el és erre nagyon büszke vagyok.

Az idei bartókos csapat tagjai: Bereczky Ruben, Boros Brigitta, Ihring Ingrid, Jakab Lóránd és Rácz Hermina, kísérő pedagógus Rácz Edit.

Rácz Hermina, a helyi Rákóczi csapat vezetője.










Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator