Bölcs diákok vetélkedő elődöntője Marosvásárhelyen

Bölcs diákok vetélkedő elődöntője Marosvásárhelyen

Május 20-án délelőtt 10 órától került sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház stúdiótermében a Bölcs diákok verseny elődöntőjére, melyet televíziós vetélkedő formájában szerveztek meg. Iskolánk Diadalmas Kesudiók nevű csapata (Cziprián-Kovács László , Máté Dávid, Benedek Márk, Nüszl Richárd és felkészítő tanáruk, Cziprián-Kovács Jolán) november eleje óta kitartóan oldotta a feladatokat és a 108 benevezett csapat közül ötödikként került be a döntőbe. Itt is szerteágazó ismeretekről kellett tanúbizonyságot tenni: Kós Károly és Janovics Jenő életéről és munkásságáról, az Oscar-díj, a magyar film- és színház történetéről, a kolozsvári magyar színjátszás múltjáról, a Kolozsvári Állami Magyar Színház kialakulásáról és jelenéről, Erdély természettudósairól, a Kelemen-havasokról, valamint a Csalhó Nemzeti parkról tettek fel villámkérdéseket, illetve betűrejtvény, feleletválasztós kérdések, drótnélküli telefon próbák is szerepeltek a versenyen.

Előzetesen készülnünk kellett egy 1:30 perces reklámfilmmel, egy 3 perces jelenettel Kós Károly, feleségéhez írt levelei alapján, melyben a csapat minden tagjának részt kellett vennie. A jelenetet a helyszínen, élőben kellett előadni. Készítenünk kellett egy kabalabaglyot is, szabadon választott anyagból és technikával, hogy látható legyen a tévénézők számára. A csapatoknak 30 másodperc alatt kellett bemutatkozniuk és bemutatniuk a kabalájukat is.

A tíz csapatot felosztották két csoportra, csapatunk az első öt között versenyzett a kolozsvári, székelykeresztúri, sepsiszentgyörgyi és szilágysomlyói diákokkal. Kategóriánkban nagyon szoros eredménnyel a harmadik helyen végeztünk, a tíz csapat erdményeinek összesítsésében pedig az ötödikek lettünk. Számunkra a verseny itt véget ért, hiszen az első négy csapat került a döntőbe. Nagyon sok élménnyel, tapasztalattal és szép könyvekkel tértünk haza, valamint megnyertünk egy egyhetes ingyenes táborozást Gyimesközéplokon július utolsó hetében.

A vetélkedőről készült tévéfelvétel látható lesz június 4-én, pünkösdvasárnap este 8 órától az Erdély tévécsatornán. Aki teheti, szánjon rá időt, nézze meg ezt a nem mindennapi megmérettetést. Szép volt, fiúk!

Cziprián-Kovács Jolán


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator