Nemzetközi táncversenyen a Harmónia tánccsoport

Nemzetközi táncversenyen a Harmónia tánccsoport

Idén április 1-2. között zajlott le Temesváron a WADF (World Artistic Dance Federation) égisze alatt megrendezett nemzetközi táncverseny, a Rokart helyi táncegyesület közreműködésével. A rangos eseményen tizenegy ország képviselete volt jelen, több mint ezren neveztek be a különböző versenykategóriákba: társasági tánc, modern tánc, klasszikus és kortárs balett, jazzbalett, showtánc, akrobatikus tánc, hip-hop stb.

A temesvári Bartók Béla Elméleti Líceumban működő Harmónia tánccsoport hat párja is részt vett ezen a versenyen a társasági tánc kategóriában, több versenyszámban. A tehetséges fiatalok csoportos táncukkal, egy angol keringő-tangó-bécsi keringő koreográfiával a dobogó legmagasabb fokára léphettek. Emellett a páros tánc kategóriában is nagyon szépen teljesítettek, minden táncos döntős volt: öt II., öt III. hely és számos ezeket követő helyezés került tarsolyukba a standard (angol keringő, tangó és bécsi keringő), latin (csa-csa-csa és jive) és divattánc (diszkófox) versenyszámokban.

Gratulálunk még egyszer táncos párjainknak:

Gergelyfi Beáta - Sellei Sándor
Bodnár-Végh Krisztina - Szűcs Zoltán
Orosz Katalin - Orosz Kelemen
Pál Brigitta - Sellei Márk
Bîtoancă Diana - Busse Rudolf
Dascaliuc Magdolna - Szíjjártó Tibor

Ezúton is köszönjük a Bartók Béla Alapítvány által nyújtott anyagi támogatást, amely lehetővé tette a benevezést e rangos versenyre. A jövőre nézve is vannak tervek - a Harmónia tánccsoport meghívást kapott az idén augusztus végén megrendezésre kerülő balatoni nemzetközi táncversenyre, melyre jó alapozást nyújthat az ugyancsak augusztus hónapra programozott tánctábor.

Metz Rita, táncoktató

















Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator