VII. Bölcs Diákok - országos szintű vetélkedő

VII. Bölcs Diákok - országos szintű vetélkedő

(A kitartás próbája)

A Bölcs Diákok egy teljes tanévet felölelő interaktív és interdiszciplináris országos szintű vetélkedő, melynek fő célkitűzése a tanulók olvasási készségeinek a fejlesztése, valamint az, hogy a diákok felismerjék az egyes tudományok szakterületéről származó információk közötti összefüggéseket. A verseny során hétköznapibb és bonyolult szakmai kérdések, kreatív, fantáziát és általános műveltséget fejlesztő feladatok várják a kihívást kedvelő, csapatmunkára készen álló tanulókat. A Communitas Alapítvány, és a Babeş-Bolyai Tudományegyetem több karának közreműködésével 2016. október - 2017. augusztus között szervezi meg a VII. Bölcs diákok - országos szintű vetélkedőt "Milyen utcában laktak a dédszüleim?" címmel.

A Bartók Béla Elméleti Líceumból két csapat kezdett neki ebben a tanévben is a versenynek, melyre az ország 108 középiskolás csapata nevezett be. A három internetes forduló közben számos csapat morzsolódott le, köztük volt iskolánk egyik csapata is.

Az idén négytagúvá bővült Diadalmas Kesudiók csapat ( Cziprián-Kovács László, Benedek Márk, Nüszl Richárd, Máté Dávid diákok és a csapat irányítója, Cziprián-Kovács Jolán tanárnő) a választott csapatnévhez illően, bravúrosan kezdett, hiszen az első forduló után az első helyről folytatta a feladatok megoldását, végül a három forduló összesített pontszámai alapján az ötödik helyen végzett. Az első tíz csapat meghívást kapott a döntőbe, mely televíziós vetélkedő keretében zajlik, Marosvásárhelyen, május 20-21-én. Az elért eredményünkhöz hozzásegített Nüszl Erzsébet rajztanárnő is, a minden technikai akadályt megoldó Orosz Sándor, valamint sok szaktanár, akik egy-egy furfangos feladványban megpróbáltak tanácsot adni. Köszönet nekik, valamint az iskola vezetőségének a kiolvasandó könyvek beszerzéséhez nyújtott segítségért! Továbbra is számítunk mindenki segítségére, szurkoljatok a döntőben!

A csapat


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator