A Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetőképzője

A Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetőképzője

A Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetőképzőjét Szovátán rendezték meg idén. Örömmel tettünk eleget a meghívásnak. Iskolánkat Kádár Júlia és Stoian Jázmin IX-es diákok képviselték. A csapatnak tagja volt még négy középiskolás diák a Gerhardinum Római-Katolikus Líceumból. Kísérő tanárunk Balla Tamás történelemtanár volt.

Visszagondolva a szovátai áprilisi hétvégére, eszünkbe jutnak a színvonalas előadások, amelyeken orvosok, lelkészek, főnemesek a magyar nép értékeiről és a szülőföldön való megmaradásról beszéltek. Érdekes volt számunkra Bánffy Farkas beszámolója, aki Magyarországról költözött vissza Erdélybe, hogy visszaszerezze a régi Bánffy-birtokok egy részét és az azon lévő ingatlanokat. Ő tanácsolta viccesen a lányoknak, hogy sose menjenek férjhez olyan férfihoz, akinek kastélya van!

Az előadásokon kívül más tevékenységek is voltak. Minden este táncházat szerveztek, majd körbesétáltuk Szovátát és a Medve-tavat. Az esti beszélgetések alatt új barátokra tettünk szert, de találkoztunk régi ismerősökkel is. Bízunk abban, hogy ezek a barátságok tartósak lesznek és az internet segítségével valamint más rákóczis programok által ápolni fogjuk ezeket a barátságokat!

Végkövetkeztetésként elmondhatjuk, hogy egy élménydús hétvégén vettünk részt, amelyen biztatást kaptunk arra, hogy merjünk nagyokat álmodni és legyünk minél aktívabbak! Örülünk, hogy eljuthattunk Szovátára, és reméljük, hogy a következőkben is alkalmunk lesz részt venni ilyen tartalmas és érdekes rendezvényeken!

Stoian Jázmin és Kádár Júlia


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Január
H K SZ CS P SZ V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator