Eszterlánc néptánctábor Kengyeltón

Eszterlánc néptánctábor Kengyeltón

Augusztus második hetében került sor a hagyományos kengyeltói néptánctáborunkra, melyen az Eszterlánc és a Bóbita néptánccsoportok tagjai vettek részt. Idén is zenével, jókedvvel töltöttük meg a Krassó-völgyi kis horvát falucskát, ahová mindig nagy szeretettel és kedvességgel várnak vissza a helybéliek.

Tábori programunk igen változatos volt: a Küküllő-menti táncrend alaplépéseinek tanulása mellett csodálatos népdalokat tanultunk, gyöngyöt fűztünk, rengeteget játszottunk, kis zenészeink pedig az előző héten zajló kalotaszentkirályi népzenetáborban tanultakat gyakorolták szorgalommal, ugyanakkor a már hagyománnyá vált pancsolás sem maradhatott el. A tábort kirándulással zártuk, meglátogattuk a Bigér-vízesést és a tőle nem messze levő, még működő vízimalmokat.

Az idei táborunk kiemelkedő eseménye a két tánccsoport összevonása, amely továbbra is Eszterlánc néptánccsoport néven működik.

Köszönettel tartozunk Gombos András tanár úrnak, a Szeged Táncegyüttes vezetőjének a szakmai irányítást, oktatást, Tyukul Mariann helyi plébánosnak és a település alpolgármesterének a kiváló körülményeket, Babunak a finom ételeket, illetve köszönjük a kedves szülők önzetlen támogatását.

Testben és lélekben meggazdagodva tértünk haza a táborból, megerősödve abban a hitben, amelyet Kodály Zoltán szavai tolmácsolnak a legszebben: ,,Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.”

A táborszervezők nevében Pál Krisztina csoportvezető






















Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator