Balasssi emlékére vívtak a magyar harcművészet mesterei

Balasssi emlékére vívtak a magyar harcművészet mesterei

Forrás: http://www.nyugatijelen.com/jelenido/balasssi_emlekere_vivtak a_magyar_harcmuveszet_mesterei.php

 

Az elmúlt hét végén Újszentesen szervezték meg a IX. Balassi Nyílt Szabalyavívó  versenyt, mintegy 80 temesvári, székelyföldi és magyarországi harcos részvételével. A szervező temesvári Losonczy István Baranta csapat mellett székelyföldi és magyarországi harcosok is részt vettek a viadalon. A látványos szablyavívó versenyekre Miklós Árpád újszentesi alpolgármester jóvoltából, a decemberben felavatott újszentesi Sportcsarnokban, kitűnő körülmények között került sor.

A IX. Balassi Nyílt Szablyavívó Versenyen az öskü (férfi) kategóriában Németh Viktor (Zrínyi Baranta) megvédte tavalyi elsőségét, a menyét (női) kategóriában pedig sorozatban harmadszor Takács Diána (Zrínyi Baranta) szerezte meg az aranyérmet, aki az öskü kategóriában is bronzérmet szerzett, így a mezőnyben egyedüliként két éremmel tért haza. Kese (ifjúsági) kategóriában Bertalan Márton (Királyi Sólymok Buda Baranta Egyesület) diadalmaskodott, a csikó (gyermek) kategóriákban pedigLászló Zsolt és Botos Huba (Királyi Sólymok Buda Baranta Egyesület) gyűjtötte be a legjobbnak járó aranyérmet. A temesvári versenyzők közül a kese kategóriában Erdei Gergő az 5., Benedek Márk a 6. helyen, a csikó kategóriában Simonfy Tamás a 4. helyen végzett.

A temesvári Losonczy István Baranta csapat edzője, Fábián Lóránt István így látta a rangos vetélkedőt: „A térségünkben először megszervezett, hagyományos magyar harcművészeteket bemutató versenyre nyolcvankét résztvevő nevezett be. A helybéliek tizenöt fős csapata mellett Magyarországról, Felvidékről, Délvidékről és Belső-Erdélyből is érkeztek versenyzők, legtöbben a férfi (öskü) kategóriában versenyeztek, de szintén népes volt a fiatal fiúk (kese) csoportja is, ami a baranta jövője szempontjából ígéretes. Mi fontosnak tartottuk megismertetni a temesvári barantások tevékenységét a részt vevő csapatok tagjaival, másrészt a magunk megmérettetése, a jelenlegi tudásszintünk pontos megítélése tekintetében is meghatározó volt ez a verseny. Meggyőződésem, hogy a mai versenyt követően egyértelművé válik az, hogy még nagyon sokat kell tanulnunk azért, hogy a társaink szintjét elérjük. Mindannyian láttuk, hogyan vívnak mások, megpróbáljuk legyőzni őket, de szerintem most az a legfontosabb számunkra, hogy a saját korlátainkat győzzük le.”

Az első újszentesi Szablyavívó versenyre a Losonczy István Baranta Egyesület szervezésében, az Országos- és az Erdélyi Baranta Szövetséggel együttműködésben került sor.

Pataki Zoltán, Nyugati Jelen


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator