Zöld utat a kerékpárosoknak!

Zöld utat a kerékpárosoknak!

Zöld utat a kerékpárosoknak!

Szabadság.

Gyorsaság.

Mobilitás.

Kit ne idegesítenének naponta az állandó dugók az utakon, az orrot kaparó légszennyezés és a fárasztó zaj? Sokszor vagyunk fáradtak és stresszesek a városi közlekedésben, amely se nem hatékony, se nem környezetbarát és ráadásul rontja az emberek életminőségét. Az európai városok szinte mindegyike küzd a túlzott autóhasználat negatív következményeivel, ez alól Temesvár sem képez kivételt.

A szeptember 16–22. között megrendezett Európai Mobilitási Hét célja, hogy népszerűsítse a gyaloglást, kerékpározást vagy a tömegközlekedést, és hogy mindezzel hozzájáruljon a városi élet környezetbarátabbá, élhetőbbé tételéhez.

A Mobilitás Hetén iskolánk 30 diákja vonult ki szeptember 21-én, pénteken egy biciklis felvonulásra Temesváron, hátukon a kerékpározást, gyaloglást ösztönző plakátokkal.

A résztvevő diákok megtapasztalták az együtt biciklizés felszabadult örömét, de a városi biciklizés nehézségeit is. A bicikliutak többsége a járdára van festve, ahol alig lehet haladni a gyalogosok miatt, az útvonalak kaotikusak, sokszor a semmiben kezdődnek és érnek véget. Ennek ellenére, pozitív lépések is történtek Temesváron a kerékpározás terén: beindult az I velo városi biciklikölcsönző program, amely keretében a diákok 2 órát vehetik igénybe ingyen a kétkerekű járgányokat, a Zöld utat a kerékpárosoknak! mozgalom pedig számos felvonulást, biciklitúrát és versenyt szervez számunkra.

A Mobilitási Hét remek alkalom volt arra, hogy megismerjük gyakorlatban is a közlekedési szabályokat, népszerűsítsük a városi bicilizést és ezáltal a környezettudatos életmódot diákjaink körében.

Tóth Kinga










Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator