A gyáva, a budapesti Nézőművészeti Kft. tantermi előadása.

A gyáva, a budapesti Nézőművészeti Kft. tantermi előadása.

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház szervezésében szeptember 20-án a Bartók Béla Elméleti Líceumban került sor a budapesti Nézőművészeti Kft. tantermi előadására. A gyáva, szereplői Kovács Krisztián, és a temesvári közönség előtt is jól ismert Scherer Péter. A szövegkönyv a függőségükről valló emberek személyes dokumentumai, valamint az alkotók írásai alapján készült. Az előadás utáni beszélgetést Surányi Judit drogprevenciós, szociológus szakember vezette.


Az előadásban egy fiatal fiú (Kovács Krisztián) zavarba ejtő őszinteséggel mesél érzéseiről, élményeiről, családjáról. A kábítószer ellen küzd, de harca sikertelennek bizonyul. Minedennek tanúja az édesapja (Scherer Péter). Az apa végső kétségbeesésében elküldi fiát házától. Ez jelentette a fiú számára, a lejtő utolsó állomását! Az előadás végén kiderül, hogy a fiú megszabadul káros szenvedélyétől, azonban igen nagy árat fizetett érte.


Az előadók játékának köszönhetően a diákok empátiával közelíthették meg a kábítószerek áldozatainak hétköznapjait, gondolatait. Az előadáson, majd az ezt követő közvetlen beszélgetésen száz líceumi diák vett részt.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator