Erzsébet-tábor a Balatonparton

Erzsébet-tábor a Balatonparton

Iskolánk tíz negyedik osztályos tanulója augusztus 22-28. között a zánkai Erzsébet-táborban nyaralt. Bár zuhogó esőben indult a csapat, odaérve nagyon kedvező időjárásban lehetett részünk.
A táborban a szervezők változatos programokat kínáltak a gyerekek számára: kézműves foglalkozások, versenyek, tábori olimpia, erdei séták, túlélési technikák megismerése, sportjátékok, és természetesen mindennapos program volt a Balatonban való fürdőzés. Hétfő este a Langaléta Garabonciás Társulat előadását tekintettük meg, majd kedd este a Kolompos együttes muzsikált a gyerekeknek. Kedden egy nagyszerű kiállítást is megnézhettünk Budapesten, a Magyarság Házában, ahol a Kosztolányi Dezső által kiválasztott 10 legszebb magyar szó segítségével mindnyájan képet kaphattunk arról, milyenek vagyunk mi, magyarok. Ezt megelőzte egy tanulmányi séta a Budai-várban, ahol a különböző épületek- és emlékművekről tudtunk meg érdekességeket.
Nagy élmény volt részt venni a táborban szervezett Nemzetközi Versenyen, ahol iskolánk csapata, a ,,bartókosok” a második helyen végzett. Szintén élményt jelentett az éjszakai akadályverseny is, de erről hadd meséljenek a gyerekek:
,,Idén nyáron pár osztálytársammal részt vettünk a Zánkai Erzsébet-táborban, ahol sok élményben volt részünk. A bátorság próba a harmadik napon volt, 22:00 órakor kezdődött. A tábor közelében volt egy erdő. Az erdőben vámpírnak és bokornak álcázott emberek bújtak el a fák mögé. A gyerekek énekelve sétáltak és ők váratlanul kiugrottak a fák mögül. Mi nagy sikítással, egymás kezét fogva, próbáltunk bátrak maradni. Ez volt az én legszebb élményem az Erzsébet-táborból.” (Szabó Izabella)
,,Az Erzsébet Tábor volt az első táborom. Jól éreztem magam Zánkán. Nagyon tetszett amikor zumbáztunk, lipinkáztunk vagy fürödtünk a Balatonban! Nagyon szerettem lipinkázni, el is neveztem pelenkának, mert úgy viccesebb volt. Tetszett a bátorság próba is! A bátorság próba éjjel volt. Új barátokat szereztem. És nagyon köszönöm, hogy Emília tanító néni arra vigyázott, hogy legyen szép a táborunk.“ (Marton Isabella)
Köszönjük az Erzsébet-tábor szervezőinek, önkénteseinek, hogy feledhetetlenné tették számunkra ezt a hetet! 
Boros Emília tanítónő



















Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator