II. Feketelaki Összművészeti Tábor

II. Feketelaki Összművészeti Tábor

  

 

 

Július 22-25. között Bakó Ágnes tanárnő kíséretében részt vettünk a Téka Alapítvány által szervezett II. Feketelaki Összművészeti táborban. Egy hosszú utazás után megérkeztünk Szamosújvárra, ahonnan kivittek Feketelakra. Amint odaértünk, az első feladatot a szemünk kapta, a táj megcsodálása: elképesztő. A hegyek s a dombok szépsége megunhatatlan volt.

A tábor témája az „Új világ”volt. Többféle programban vettünk részt, ezek mind egy adott szempontból megközelítve kapcsolódtak a témához. Mélyebben betekinthettünk az irodalom világába, László Noémi költőnő segítségével, aki a Kirakat című versét mutatta be. Mindez egy elég érdekes feladat volt, hiszen teljesen másképp értelmeztem a verset, miután megismertem eredetét, keletkezésének körülményeit. Ezen kívül kóstolót kaptunk a reklám és a design világából. Minden csapat egy logót készített, fotó- és filmtechnikákat is tanultunk, melyeket Makkai Bence és Farkas György segítségével gyakorlatban is elsajátíthattunk. Kisétáltunk az erdőbe, és egy úgynevezett pixilációt készítettünk.

A foglalkozásokon kívül, a tábor az új kapcsoltok megteremtéséért is „tettes”.  Sok embert ismerhettünk meg, csodálatos, ahogy egy pár nap alatt azok, akik idegenekként érkeztek, barátokként búcsúztak egymástól. A tábor segítségével barátság-hidakat építettünk.

Persze a szórakozás sem hiányzott. Az érzés, amikor egy nyugott szundikálás után a szervezők lecsábítanak az udvarra, majd amikor az ember félig felébredve leér,  és rá 10 másodpercre érzi, hogy mindene  vizes (mert leöntöttek egy pár liter vízzel), jókedvet és egyben bosszút eredményezett.

A szervezőknek sikerült egyensúlyba hozni az ismeretátadást a szórakozással, ily módon valósult meg a II. Feketelaki Összművészeti tábor. Ezért még egyszer köszönöm ezt a felejthetetlen lehetőséget. 

Serb Timea Andreea


      Július 22-25. között került megrendezésre a II. Feketelaki Összművészeti tábor, amelynek főtémája az „Új világ” volt. 7 órányi vonatozás után Szamosújváron sok érdeklődő, új arc várt minket, majd közösen elkalandoztunk az Erdélyi Mezőség középpontjába, Feketelakra.

Első nap megismerkedtünk az irodalmi élet egyik kiemelkedő költőjével, a kolozsvári László Noémivel, aki elmesélte, hogyan születtek a versei, illetve megismertük a Kirakat című versét.  Egész héten ezen a versen dolgozott délutánonként 3 csapat a műhelytáborokban. Így a lelkes csapatoknak és oktatóiknak köszönhetően születtek meg: fotók, videók, pixilációk, portrék. A tábor második napján betekintést nyertünk a kortánc világába. Eltérő volt a néptánctól, mely már több táborozó számára ismert „világ”, de mindenki elfogadta, és kíváncsian várta: mi fog történni szünet után. Pénteken, a programok között lehetőség nyílt a színművészettel is megismerkedni. Nagyon élvezte mindenki, sokat mozogtunk, verset szavalni tanultunk, majd a napot táncházzal zártuk. Szombaton az idő kicsit beleszólt a programunkba, de nem hiányzott a felhőtlen jókedv, a sok jó beszélgetés és a munka. Az ART-halom csapatunk megtanulhatta, hogyan készül el egy sikeres fotó, milyen dolgokra kell odafigyelni. A tábort a gála zárta, ahol mindenki megnézhette a saját munkáit, érdekes produkciók kerültek bemutatásra. Vasárnap nehéz szívvel indultunk vissza Temesvárra, de élményekben gazdagon tértünk haza.

Tartalmas együtt töltött hétre gondolhatunk vissza, ahol feltöltődtünk élményekkel, új barátságokkal.

                                                                                                                                                                                    Ciobanu Jusztina

 


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator