Ügyes kezek bejárótábor

Ügyes kezek bejárótábor

Július 6-10 között az Ügyes kezek táborában szorgoskodtak a Bartók Béla Elméleti Líceum elemi osztályos diákjai. A tábor vezetői Adorjáni Borbála tanítónő, Nüszl Erzsébet rajz szakos és Salat Beáta magyar szakos tanárnők voltak. A harmadik bejárótábor tevékenységeinek célja az volt, hogy a gyerekek minél több kézimunka technikával megismerkedjenek, azokat elsajátítsák.

Az első nap a barátkozás napja volt: csapatépítő játékok segítségével ismerkedtek meg a gyerekek egymással, ugyanakkor saját csapatzászlót is készítettek, amit az ügyes kezek lenyomata díszít. A nap második részében elkezdődtek a különböző műhelyek: rajzolás/színezés, négyes és nyolcas fonással virág, pillangó és ujjbáb készítés, valamint quilling. Ugyanakkor a barátságkarkötő készítését is már első nap megtanulták a diákok, amiből a hét folyamán talán a legtöbb lett.

A hét további részén a következő műhelyek voltak még: agyagozás, só-liszt gyurmázás, batikolás, szalvéta technikával terítőcske és kistáska készítése, sok festés és rajzolás, szélharang készítés, gyöngyfűzés, hipózás, ajándék doboz készítés, illetve az első napon megtanult technikákkal is a hét többi napjain még sok kincs készült, ugyanakkor a játékok sem maradtak ki.

Az utolsó délután bemutatásra került a sok kincs, az ügyes kezek táborán készült alkotások tárlatán, amelyeket a szülők ámulva csodáltak. Mindenki elégedetten és büszkén mutatta be, ami készített.

Végül elmondhatjuk, hogy mindenki nagyon jól érezte magát, sok új kézimunka technikát tanult meg és új barátokat szerzett, így egy sikerélményekben gazdag, örömteli hét volt ez.

























































Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator