Díjazták a 10-es tanulókat

Díjazták a 10-es tanulókat

A polgármesteri hivatal idén először díjazta a legjobb teljesítményt nyújtó temesvári általános iskolai diákokat. Az első alkalommal 15 temesvári iskolából kétszázötven V–VIII. osztályos kisdiák részesült az elismerésben.

A díjazottak között volt a Bartók Béla Líceum hat diákja: Bokor Zalán Béla (VI. A.), Bitoancă Diana (VI. B.), Szabó Liza (VI. B.), Szabó Anita (VIII. A.), Berta Bianka Ingrid (VIII. B.) és Franka Noémi (VIII. B.), akik Sorin Grindeanu alpolgármestertől vehették át a könyvjutalmakat, okleveleket és a város címerét ábrázoló ezüst jelvényeket.

A díjkiosztó ünnepségen részt vett Nicolae Robu polgármester is, aki ez alkalommal bejelentette: a városháza havi tanulmányi (50 lej), érdem- (60 lej) és teljesítmény- (90 lej) ösztöndíjakat szeretne adni a jó tanulóknak, a kiváló teljesítmények ösztönzésére, de a nehéz helyzetben levő családok gyerekeiről sem feledkeznek meg, akik havonta 55 lejes szociális ösztöndíjat kapnának a polgármesteri hivataltól. Az ösztöndíjakról szóló határozatról a következő ülésén dönt a temesvári önkormányzat.

Az ünnepség után a bartókos diákok városnéző sétára indultak a különleges alkalomra csatasorba állított nosztalgia villamossal.
A teljesség kedvéért azt is el kell mondanunk, hogy a bartókos középiskolások között is volt tavaly hat tiszta tízes tanuló: Câmpianu Csenge (IX. TT.), Kovács Boglárka (IX. TT.), Gergely Melinda (XI. TT.), Horváth Tímea Erzsébet (XI. TT.), Farkas Márta Brigitta (XII. TT.) és Huszár Somogyi Gabriella (XII. TT.). Az iskola vezetősége őket is felterjesztette díjazásra, de a polgármesteri hivataltól kapott információk szerint a mintegy 120-150 középiskolás 10-es tanulót egy másik alkalommal jutalmazzák meg. A Bartók Líceum 10-es általánossal végzett tanulóit a tavalyi év végén a Bartók Béla Alapítvány pénzjutalomban részesítette.

 

Forrás: http://www.nyugatijelen.com/jelenido/varosi_osztondijakat_is_iger_a_polgarmester.php










Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator