Bejárótábor kétkeréken

Bejárótábor kétkeréken

                A nyári vakáció második hetében biciklis-németes bejárótábor szervezésére került sor olyan elemi osztályos diákok számára, akik tudnak, szeretnek kerékpározni s szívesen megismerkednének a német nyelv alapjaival.

                Első nap gyalogosan tettünk sétát az iskola környékén, megfigyeltük a közlekedési táblákat, gyakoroltuk az úttesten való átkelést, megbeszéltük a legfontosabb szabályokat. Majd az iskola udvarán kerékpárral gyakoroltuk az indulást- fékezést- megállást, távolságtartást a többi kerékpárostól, az akadályok közötti és az egyes sorban való biciklizést. A következő napokon egy-egy túrát tettünk elsősorban a város árnyas parkjaiban. Délutánonként a Stop! Közlekedj okosan! című rajzfilmsorozat részeit is megtekintettük, valamint kartonból mindenki egy-egy olyan autót készített magának, amelybe beleülve otthon autósmozit rendezhet.

                Utolsó nap a szülőknek kis bemutatót tartottunk a tanult német mondókákból, énekekből. A gyermekek megérdemelten vehették át az emléklapokat, hiszen figyelmesen, biztonságosan bicikliztek, s ügyesen megalapozták német nyelvtudásukat. A vidám csapat a ,,jövőre németül biciklizek” gondolatával zárta a jól sikerült tábort.

 

                                                                                   Programfelelősök: Kiss-Pataki Adél és Tasi Ottilia- Gyöngyvér

























































Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator