Nemzeti Összetartozás Napja

Nemzeti Összetartozás Napja

           Hagyománnyá vált június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján az iskola tanítóközösségének szervezésében a Gyermekek a DKMT Eurorégióban nevet viselő rendezvény. Ezen a napon meghívtuk hazai és határon túli testvériskoláinkat. Idén a szegedi Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a vésztői Kis Bálint Református Általános Iskola, az aradi Csiky Gergely Főgimnázium képviselői, valamint az újszentesi, végvári iskolák magyar tagozatának diákjai és pedagógusai vettek részt rendezvényünkön. A résztvevő kisdiákok az iskola megtekintése és a megnyitó után népdalvetélkedő és festőverseny keretén belül mutathatták be tehetségüket és tudásukat, lehetőségük  volt ismerkedni, barátkozni a különböző iskolákból érkező társakkal, beletekinteni a helyi iskola mozgalmas életébe. A vetélkedők után Salat Beáta, Ilyés Szeréna tanárnők, illetve középiskolás diákjaink  vezetésével honismereti játékok keretében ismerhették meg a  résztvevő gyerekek magyar kultúránk, hagyományaink kincseit.

A népdalvetélkedőn a következő helyezést érték el a versenyzők: a vésztői Rábai Nagy Hanna, az újszentesi Lengyel Miklós Dániel, illetve a temesvári Bereczki Bernadett I. helyet, a szegedi Szorcsik Miklós, az aradi Csáki Rhode Imola,a  temesvári Kerestély Roland, Magyari Dávid és Vinitzki Eduard II. helyet, az ugyancsak temesvári Kajnák Edina és Szász Botond pedig III. helyet kapott. Különdíjban részesültek Ágoston-Kádár Emese, Bugarsky Róbert és Ugron Tas Temesvárról.

A festőversenyen egy felolvasott magyar népmese alapján dolgozták ki munkájukat a tanulók szabadon választott technikát alkalmazva. A következő helyezést állapította meg a bíráló bizottság: I. díjat kapott a szegedi Kakuszi Bettina, az aradi Andrásoni Orsolya Beatrix, a végvári Temesvári Szilvia Csilla, az újszentesi Kuglis Albert és a temesvári Kőmíves Roland Krisztián, II. díjban részesült a szegedi Kapori Eszter, az aradi Komori Viktória Andrea, az újszentesi Dénes Lóránt Gergely, valamint a temesvári Bajkó Tabita-Noémi, Kis Róbert Roland és Zakariás Noémi.  III. díjat kaptak a temesvári Benedek Franceska, Gyulai-Herbszt Márk, Szász Evelyne és Wágner Júlia Mária tanulók. Dicséretben részesültek a következő tanulók: Rábai Nagy Hanna és Pasdi Gréta Vésztőről, Kele Noémi, Benke Andrea, Kiss Júlia és Cohan Daniel Végvárról, Rózsa Amália, Bodó Tamás, Fogarasi Izabella, Kis-Mutu Erzsébet és Márton Izabella Temesvárról.

            Reményeink szerint újra alkalmat tudtunk biztosítani a különböző országokba, iskolákba járó magyar diákoknak az ismerkedésre, a baráti kapcsolatok kialakítására, a pedagógusoknak pedig a szakmai tapasztalatcserére, bízunk abban, hogy a kialakult kapcsolatokat az összetartozás, az összefogás jegyében tovább építjük, ápoljuk hasonló találkozóinkon.

                                                            Milos Edit, Pál Krisztina és Tamási Emese programfelelősök




























Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator