Harmadikosos kirándulása

Harmadikosos kirándulása

         Tanulmányi kirándulást szervezett június 2-án a III. Lépésről- lépésre osztály. Úti cél: Déva, Vajdahunyad és Hátszeg.
Első megálló Déva vára, a hajdani erődítmény, ahol izgalmas volt felvonóval jutni a várhoz. Bár a felújítás korlátozza a vár megtekintését, a kilátás a városra, a Maros völgyére páratlan élményt nyújtott.
         A következő megtekintett látványosság Vajdahunyadon a Hunyadiak várkastélya. A bejárathoz Zalasd patakon át hatalmas pillérekre támaszkodó fahíd vezet, ami már sugallta, hogy izgalmas látogatásban lesz részünk. A gyermekek ámulva járták végig a patinás hangulatú lovagtermet, tárgyalótermet, kisasszonyok szobáját, számos tornyot, kápolnát, meghallgattuk a kút legendáját, sőt, az udvaron elszavaltuk Arany János: Mátyás anyja c. költeményét is.
         Kirándulásunk utolsó állomása Hátszegi Bölényrezervátum. Bár a rezervátum lakóinak száma csupán hat példány, e veszélyeztetett állatfaj megtekintése, a kellemes séta a sokféle fából, cserjéből álló erdőben újból felhívta a figyelmünket a környezetvédelem fontosságára.
         Bár igen hosszú, fárasztó volt utazásunk, kellemessé tette a vidám éneklés az autóbuszban, s ismeretekben, közösségi élményben gazdagodva tértünk haza. 
                                                         Tanítók: Tasi Ottilia és Bakos Ágnes- Mónika


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator