Kitűnő eredményekkel zárult a többfordulós tehetséggondozó Csillagszerző matematikaverseny

Kitűnő eredményekkel zárult a többfordulós tehetséggondozó Csillagszerző matematikaverseny

A Csillagszerző Országos Matematikaverseny az 5-8 osztályosoknak már ősszel elkezdődött. 14 megyéből majdnem 50 iskola nevezett be a versenyre. Iskolánkból 17 diák indult, tette próbára tudását, logikai gondolkodását. Négy levelezős fordulóval kezdtük, amikor a diákok megkapták a feladatokat és több napjuk volt rá, hogy azokat megoldják. A levelezős fordulókban elért pontszámaik alapján, márciusban a legügyesebbek résztvettek a megyei fordulón. Ott már mindenki önállóan harcolt a feladatokkal. A Csillagszerző Matematikaversenyt Păcurar Mária szervezte. A verseny lebonyolításában részt vettek még Albert Etelka és Szilveszter Ibolya matematikatanárok.

A verseny országos döntőjét május 15-17 között Nagyváradon rendezték meg. Az országos döntőre a következő diákok jutottak: Jakab Árpád(5.o) Orosz Katalin (6.o), Jakab Lóránd (7.o), Oláh Dávid (8.o). Băruța Cristina kísérte el őket a versenyre. Felkészítő tanáraik Albert Etelka, Szilveszter Ibolya és Păcurar Mária. Az országos döntő újabb sikereket hozott. Orosz Katalin (6.o) Csillagszerző első díj és minisztériumi első díj, Jakab Lóránd (7.o) Csillagszerző harmadik díj és minisztériumi dicséret, Jakab Árpád (5.o) Csillagszerző dicséret, Oláh Tibor Dávid (8.o) hatodik helyezés.

Sok munka van az eredmények mögött, de úgy gondoljuk, megérte. Ez a verseny nem csak munkát ad a diákoknak, hanem önbizalmat is. Rendre is tanítja őket, hiszen időre 4 forduló feladatsorát le is kell adják. Sokszor ismerjük el, ez a legnehezebb. Határidőre teljesíteni. Kompetenciákat fejleszt, tehetségeket ismer fel, majd fejleszti, ápolja.

Mert matematikával kell és érdemes foglalkozni. Rényi Alfréd szerint:

„A matematika érdekes és szép is: az emberi gondolat izgalmas és szép kalandja. A matematika szépsége nem valami járulékos dolog, hanem a matematikának a lényegéhez tartozik. A valódi igazság mindig szép, és a valódi szépség mindig igaz”.

 

Păcurar Mária







Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator