A Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetőképzője

A Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetőképzője

      A  Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetőképzőjét Szovátán rendezték meg idén.  Örömmel tettünk eleget a meghívásnak. Iskolánkat Kádár Júlia és Stoian Jázmin IX-es diákok  képviselték. A csapatnak tagja volt még négy középiskolás diák a Gerhardinum Római-Katolikus Líceumból.  Kísérő tanárunk Balla Tamás történelemtanár volt. 

       Visszagondolva a szovátai  áprilisi hétvégére, eszünkbe jutnak a színvonalas előadások, amelyeken orvosok, lelkészek, főnemesek a magyar nép értékeiről és a szülőföldön való megmaradásról beszéltek.   Érdekes volt számunkra Bánffy Farkas beszámolója, aki Magyarországról költözött vissza Erdélybe, hogy  visszaszerezze a régi Bánffy-birtokok egy részét és az azon lévő ingatlanokat. Ő tanácsolta viccesen a lányoknak, hogy sose menjenek férjhez olyan férfihoz, akinek kastélya van!

        Az előadásokon kívül  más tevékenységek is voltak.  Minden este táncházat szerveztek, majd  körbesétáltuk Szovátát és a Medve-tavat. Az esti beszélgetések alatt új barátokra tettünk szert, de találkoztunk régi ismerősökkel is.   Bízunk abban, hogy ezek a barátságok tartósak lesznek és az internet segítségével valamint más rákóczis programok által  ápolni fogjuk ezeket a barátságokat!

       Végkövetkeztetésként elmondhatjuk, hogy egy élménydús hétvégén vettünk részt, amelyen biztatást kaptunk arra, hogy merjünk nagyokat álmodni és  legyünk minél aktívabbak!  Örülünk, hogy eljuthattunk Szovátára, és reméljük, hogy a következőkben is  alkalmunk lesz részt venni ilyen tartalmas és érdekes  rendezvényeken!

 

Stoian Jázmin és Kádár Júlia

IX. KG.

 

 

 

 

 

 


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator