Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz" (Les Brown)

Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz" (Les Brown)

A Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt 1992 óta rendezik meg azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence magyar anyanyelvű diákjai összemérhessék tudásukat. Helyszíne évenként változik, minden második évben valamely határon túli magyarlakta területen szervezik meg. E rangos nemzetközi megmérettetést három fontos tényező mozgatja és köti össze: az anyanyelv, a matematika szeretete és tisztelete, valamint a találkozókon születő vagy megerősödő barátságok. A Nemzetközi Magyar Matematika Verseny lehetőséget ad az egységes magyar matematikai nyelv megteremtésére, a szabadidős programjának szerves részét képező kirándulások pedig alkalmat adnak a különböző országok magyarlakta tájainak, kultúrájának, történelmének és szokásainak megismerésére.

Az idei tanévben a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium szervezésében Szabadka adott otthont a 24. Nemzetközi Magyar Matematikaversenynek április 8 - 12. között. A versenyre mintegy 240 középiskolás diák és 70 tanár érkezett Magyarországról, Délvidékről, Felvidékről, Kárpátaljáról és Erdélyből. 

Az erdélyi csapatnak Szabó Liza, kilencedikes diákunk is tagja volt, aki az idén is eredményesen vett részt a rangos megmérettetésen, pontszámával dicséretben részesült a nemzetközi versenyen. Gratulálunk Lizának és további sok sikert kívánunk neki! Liza matematikatanára Nemes András tanár úr.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator