Talentum - tehetséggondozó szakmai műhely és megyeközi döntő az iskolában

Talentum - tehetséggondozó szakmai műhely és megyeközi döntő az iskolában

Ezen a hétvégén tíz intézmény (a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium, a brassói Áprily Lajos Főgimnázium, a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum, a baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum, a nagyszebeni Octavian Goga Főgimnázium, a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum, az aradi Csiky Gergely Főgimnázium, a kolozsvári János Zsigmond Kollégium, a szamosújvári Petru Maior Elméleti Líceum és a házigazda Bartók Béla Elméleti Líceum) 40 természettudományok és számítástechnika iránt érdeklődő középiskolása ismerkedik és méri össze tudását a Talentum programunk keretében. Ők a korábbi két szakaszos on-line verseny legjobbjai. 
Pénteken délután tehetséggondozó gyakorlati műhelyet szervezünk, meglátogatjuk a Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karának laboratóriumait, a Nyugati Tudományegyetem Experimentariumát és az Egyetemi Könyvtárat, majd vacsora után az Eszterlánc Egyesület Farsangi táncházába kapcsolódunk be. 
Szombaton délelőtt míg a diákok versenyeznek a tanárok, intézményvezetők a tehetséggondozás lehetőségeiről tanácskoznak. Délután kerül sor az eredményhirdetésre, értékelésre, majd színházi előadásra hívjuk vendégeinket. 
Sok sikert a versenyzőknek!
 
A program támogatói: Emberi Erőforrás Minisztériuma, Balassi Intézet, Bartók Béla Alapítvány, Techné - Magyar Egyetemi Oktatók és Kutatók Egyesülete, Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Temes megyei szervezete, Szórvány Alapítvány.  

Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator