Történelemverseny

Történelemverseny

 


2014. november 22-én egy Kárpát-medencei nemzetközi versenyen vettem részt csapatommal. A csapat tagjai: Bereczki Ruben (VII.B), Győrfi Krisztina (VII.A), Győrfi Noémi (VII.A) és természetesen én, Pricop Annamária (VII.B).


            A verseny Szerbiában, Szabadkán került megrendezésre. Kísérő és felkészítő tanárunk Fodor Enikő tanárnő volt.A versenyen felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és vajdasági, összesen  30, jól felkészült csapat vett részt.


            A verseny témája az I. Világháború volt. Egy esszét kellett írnunk, melyet előre elküldtünk. Ezt követően egy korabeli újság címlapját szerkesztettük meg Nüszl Erzsébet rajztanárnő segítségével, melyet ott bemutattunk. Ezen kívül világháborús tárgyakat, képeket vagy történeteket kellett gyűjteni. Mi Szabó Ferenc tanító bácsit kérdeztük meg, mit meséltek neki szülei, nagyszülei ezekről az időkről. Az ő történeteit, családi fotóit, háborús ereklyéit fűztük össze egy bemutatóba. Egy háborús dal eléneklésével zártuk bemutatónkat, amit citerával kísértünk. Végre eljött a várva várt eredményhirdetés. Az 5. helyezést értük el. Mivel ez volt az első történelemversenyünk,  büszkén tértünk haza Temesvárra, sok szép élménnyel feltöltődve. Végül, de nem utolsó sorban köszönetet szeretnék mondani a csapatom nevében azoknak, akik segítettek, hogy ezt az eredményt elérhettük.


 


 


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator