Katolikus Tábor 2014

Katolikus Tábor 2014

Az idén, július 18-án több mint ötvenen indultunk el Temesvárról a horvátok lakta bánsági faluba Kengyeltóra (ro. Rafnic). A csoportvezető X-es diákok, akik egy nappal előtte megérkeztek a táborba, már szeretettel vártak.

Érkezésünk napján a tábor mottójáról beszéltünk, mely Lukács evangéliumából így hangzott: "...verj gyökeret a tengerben." (Lk 17,6). A gyökér szerepe, hogy tápláljon és megtartson. A tengeren lehet viharos az idő, lehetnek nagyobb áramlatok, de az Istenbe vetett hit megtart és lelkileg táplál. Ebbe valóban kapaszkodni lehet.

A következő három napon három különböző témával ismerkedtünk meg. Az első napon a hivatásról beszéltünk. Megértettük, hogy Istennek álma van velünk. Legyünk figyelmesek az Ő jeleire és a képességeinre, és e szerint döntsünk. Második nap a szenvedélyekről volt szó, amelyek veszélyeztetik az életünket. Megtanultuk mit nem jó tenni és hogy milyen fontos a helyes mértéktartás. Létezik a rossz, de mi mindig ki kell tartsunk Isten mellett. A tábor harmadik napján a Tízparancsolatról beszéltünk, mely a biztos úton vezet bennünket. Szabályok nélkül balesetek történnek. Isten törvényei megvédenek bennünket. Szükségünk van rájuk.

A tábor alatt persze nem maradtak ki a játékok, társasjátékok és kirándulások sem.

Minden találkozáskor énekeltünk, és vasárnap részt vettünk a helyi közösség horvát nyelvű szentmiséjén, ahol szeretettel fogadtak minket.

Az utolsó este örültünk a nagy, szép tábortűznek, ahol mind a hét kiscsoport bemutatott egy kis vidám előadást. Szép élményekkel gazdagodva, hitben megerősődve értünk haza.

Köszönet Albert Etelka, Miklós Renáta, Pataki Adél, Varga Ildikó és Kiss Endre tanárainknak, a Ninács családnak, Oláh Gábornak és a csoportvezetőknek, Kozma Matild szakácsnőnek és Szilvágyi Zsolt papbácsinak a tábor megszervezését.

Metz Attila Norbert, VIII. osztály.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator