Kárpát-medencei magyar osztályfőnököket képeznek Balatonőszödön

Kárpát-medencei magyar osztályfőnököket képeznek Balatonőszödön

Forrás: http://erdely.ma/magyarorszag.php?id=168049


 


A külhoni magyar felsősök éve alkalmából egyhetes osztályfőnökképzést szervezett a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága Balatonőszödön. 105 külföldön élő magyar pedagógus érkezett rá.
A Kárpát-medence minden országából jöttek tanárok a most először Magyarországon megszervezett képzésre, aminek a fő célja a „közösségformáló osztályfőnöki szerep megerősítése modern pedagógiai módszerekkel”. A külföldi, magyarlakta területek többségén jó a szakemberképzés, de van ahol hiányzik vagy nem olyan erős az osztályfőnökképzés, mint Magyarországon, ezért hirdették meg a továbbképzést – állítják.
Balatonőszödön a pedagógusok egyebek közt az osztályfőnökök közösségszervező, értékrendteremtő, pályaorientáló feladatainak minél hatékonyabb ellátásával ismerkednek. Lesz szó arról is, hogy az internet korában előbb érő fiatalok milyen új kihívásokat jelentenek a tanároknak, és arra hogyan kell jól reagálni.


Egy zirci kiránduláson a kirándulásszervezést is oktatják majd. Az előadók részben magyarországi, részben felvidéki szakemberek lesznek.


 


A képzésen résztvevő bartókos tanárok: Albert Etelka, Fodor Enikő, Ilyés Szeréna és Kiss-Pataki Adél. 

Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator