Zentai testvériskolások látogatása

Zentai testvériskolások látogatása

Június 7-8-án zentai diákokat és tanárokat fogadtunk iskolánkban. A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium diákjai egy nagyobb Erdély túra részeként érkeztek meg Temesvárra. Az utazásról így írtak a diákok: 

 

(...) "Utunk folytatódott Temesvárra, ahová az esti órákban érkeztünk. A helyi iskola fizika és számítástechnika tanára mutatta be a várost. Megtekintettük a főteret és Temesvár minden látnivalóját. Kalauzunk nem kizárólag a történelmi információkra koncentrált, hanem szórakoztató megjegyzéseket is tett a város különböző pontjain. Megvacsoráztunk és elfoglaltuk a szálláshelyünket. A fiúk egészen hajnalig fociztak, a pálya reflektor fényének köszönhetően. Reggel a Bartók Béla Elméleti Líceumban megkoszorúztuk Bartók Béla emlékművét.  Kémiatanárunk azonban reggel sajnálatos hírt közölt velünk, mivel az aznapra tervezett bográcsozást nem valósíthattuk meg. Ennek oka, hogy a pünkösdi ünnepek miatt már korán reggel is zárva voltak a boltok, így nem tudtuk megvenni a szükséges alapanyagokat.  A nap többi részében elmentünk Temesvár egyik legszebb fürdőjébe, ahol fantasztikusan éreztük magunkat.  Kellemes volt úszással, röplabdázással, vízi játékokkal és fagyizással tölteni a délutánt.

Ezek után sajnos haza kellett indulunk Zentára. Az út nagyon jó hangulatban telt, a buszban énekeltünk és nagyon jól éreztük magunkat. Hét óra körül értünk vissza Zentára. Ez a kirándulás egy felejtehetettlen élmény volt mindannyiunk számára.

Köszönve a pályázat kiírónak nagyon sok élménnyel gazdagodtunk és megismertük a Kárpát-medencei magyarság kultúráját."


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator