II. Kecskeméti Matematikai Tehetségnap

II. Kecskeméti Matematikai Tehetségnap

Május 23-án, pénteken került sor a II. Tehetségnap megszervezésére. Szervezők: a kecskeméti Mategye Alapítvány, Kecskeméti Református Általános Iskola, Kecskemét város Önkormányzata. A rendezvény folytatása annak a közös tehetségnapnak, amelyet az Iskola Másként héten szervezett meg iskolánk, közösen a kecskeméti diákokkal, tanárokkal. Kihasználva az alkalmat, iskolánk pedagógus küldöttsége és a diákok meglátogatták a Katona József Gimnáziumot, ahol Szabó István igazgató fogadta őket és egy hosszútávú testvériskolai kapcsolat kialakításáról tárgyaltak. A délelőtt folyamán a Kecskemét főterén levő táblákra kirakott feladatokat lehetett megoldani, majd a megoldásokat leadni a zsűrinek, aki helyes válaszért kecsketallérokat adott. Délután kezdődött a várva várt II Kecske Kupa Csapatverseny. Itt játékos (de nem könnyű!) matematikai-logikai feladatokat kellett megoldani, három témában, folyamatos nehézségi szint emeléssel. Négy csapattal képviselte magát Temesvár (a versenyen összesen 140 csapat indult, zömében anyaországiak). Kik a temesváriak?

V. oszt. mint: Észbontók (Boros Titusz, Szabó Abigél, Varga Dávid)

VI. oszt., mint: Temesvári Sajtzabálók (Bakó Beatrix, Erdei Gergő, Jakab Lóránd)

VII. oszt. A Logikusok (Máté Dávid, Oláh Dávid, Takács Cristian)

VIII. oszt. mint: A Vesztesek (Bitoanca Diana, Bokor Zalán, Szász Tamás)

Az eredményhirdetésénél kiderült, hogy a Vesztesek végül is győztesek, hiszen ők hozták haza a Kecske Kupa III díját.

Végül a tehetségnap során a különböző feladványokkal és a Kecske Kupán szerzett tallérokkal árverést tartottak a gyermekeknek: volt aki édességet, volt aki könyvet, vagy táskát hozott haza. Valójában a fődíjra, egy élő kis kecskére “fájt a foguk”. de azt ígérték, azt legközelebb hozzák el Temesvárra.

Akik részt vettek az esemény lebonyolításában, akár szervezőként, felkészítőként vagy kísérőként: Păcurar Mária, Szilveszter Ibolya, Albert Etelka, Halász Éva, Mauzer Erika.

Emlékezetes, vidám, igazi kecskeméti  (de sajnos kecskementes) élményt hoztak magunkkal!
































Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator