„Tudj többet, légy jobb!” - iskola másként hét

„Tudj többet, légy jobb!” - iskola másként hét

Az április 7-11. közötti időszakot az alternatív tanítási módszereket alkalmazó, közösségépítő és tehetséggondozó iskolai programok jellemezték.

Az elemi osztályosok különféle programokon vettek részt. Az Lépésről lépésre előkészítő és IV. osztály ellátogatott a Csillagvizsgálóba. A hagyományos és Lépésről lépésre előkészítő osztályok, I. osztályok és II. osztályok a Csiky Gergely Állami Magyar Színház bábelőadását nézték meg. A Térségi iskolahálózat program során kialakított testvérosztály kapcsolat tovább épült, hiszen az előkészítő Lépésről lépésre osztály Végvárra kirándult. A harmadikosok vendégül látták a mosnicai óvodásokat, közösen készülve a húsvéti ünnepre. A hagyományos II. osztály a sportolás és az egészséges életmód jegyében úszáson vett részt. A hagyományos és Lépésről lépésre III. osztály Hajdu Brigitta és Réthy Dóra építészek irányításával egy interaktív építészeti foglalkozáson vett részt a város központjában, a Művészetek Házában. A hagyományos IV. osztály időutazás keretében próbálta ki milyen volt az oktatás ezelőtt száz évvel, hogyan írtak palavesszővel palatáblára.

Az V-VIII. osztályosok a Tálentum program keretén belül Tudományos Játszóházon, Mat-Napon  és a Mesterségem címere pályaorientációs műhelyen vettek részt. Az osztályközösségek napján több osztály választotta a szabadban való csapatépítő játékot, a sétát, a biciklizést vagy az úszást. A Tudományos Játszóház vendégei voltak az óteleki, az igazfalvi valamint a zsombolyai diákok is. Nagy sikere volt a labdarúgó tornának is, amelynek során a vendégek és a házigazdák összemérhették ügyességüket.

A IX-XII. osztályosok kulturális séta keretében meglátogatták a a Csiky Gergely Állami Magyar Színházat, a Képzőművészeti Galériát, a Temesvári Rádiót és a Milleniumi Templomot. A középiskolások a Diákönkormányzat által szervezett B-Faktor tehetségkutató versenyen bizonyították kreativitásukat. A Student Plus Alapítvány szervezésében a középiskolás diákok egy csoportja az EU választások szimulációját próbálhatta ki. Közel harminc diák a pályaválasztási döntés megerősítésében hatékony Job Shadow Day városi szintű program keretében egy napot egy-egy olyan szakember „árnyékában” tölthetett, amely legközelebb áll a pályaválasztásához.  Az osztályközösségek napján többek között biciklisétán, városnézésen, úszáson, önvédelmi tanfolyamon vettek részt a líceumi osztályok.

Bízunk benne, hogy minden diák talált valami olyat, amiből tanulhatott, ami felkeltette az érdeklődését, amit most vagy a jövőben hasznosítani tud, amitől jobb lesz. 


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator