Ünnepre hangoló - Március 15-i rendezvények az iskolában

Ünnepre hangoló - Március 15-i rendezvények az iskolában

Pénteken az iskolánkban több esemény is az Ünnepre hangolódás jegyében zajlott. Az I-IV osztályosok együtt hallgatták meg Szabó Ferenc tanító bácsi ünnepi köszöntőjét, a Bokréta citerások által előadott Kossuth dalokat, az Ünnepre hangoló műsort majd közös énekléssel tették emlékezetessé az eseményt. A felső tagozatos diákok már az előző időszakban is a forradalom eseményeivel foglalkoztak. Fodor Enikő és dr. Fleisz Katalin tanárnők felhívására tíz vegyes csapat verbúválódott, majd a csapatok Március 15-e tiszteletésre ünnepi különszámot szerkesztettek, kivitelezetek és végül ünnepélyes keretek közt bemutatták újságjaikat. A középiskolások egy csoportja (Horváth Petra, Oszlonyai Zsolt, Oláh Júlia, Somkereki Lórábd, Schipek Timea, Stan Krisztina, Szabó Anita) Kiss- Pataki Adél, Molnos Ildikó és Kiss Katalin tanárnők segítségével minden osztályba eljuttatták a Szabadság napjának üzenetét rövid műsorukkal. A látványos korabeli ruhák, a zászló, a kiosztásra kerülő kokárdák és a 12 pontot tartalmazó röplapok tovább emelték az ünnepi pillanatok hatását.   

A hagyományokhoz híven, a XI. KG osztály, Balázs István osztályfőnök kíséretében megkoszorúzta a Sági úti temetőben található honvéd sírokat jelző obelisztket. Ugyancsak az elmúlt évekhez hasonlóan iskolánk diákjaink egy csoportja részt vett a Győrödi koszorúzási ünnepségen Pál Krisztina és Szabó Ferenc tanítók irányításával, ahol műsorukkal ünnepélyessé tették az eseményt. 

A Bartók Diákszínpad tagjai, a Bokréta és az Eszterlánc táncosai szombaton a Rendületlenül című ünnepi műsorban léptek fel. 

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett az eseményeken. Valljuk, hogy a közös ünneplés a közösség egyik legfontosabb erőforrása. 

 

Képes beszámoló az iskolai ünnepi eseményekről:






























































Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator