Őszi terepgyakorlat a Vadászerdőben

Őszi terepgyakorlat a Vadászerdőben

 

 

      Ökológia terepgyakorlaton vettek részt a VIII. oszályos diákok október végén a Vadászerdőben. A gyakorlati óra célja az erdő vizsgálata volt. A diákok feljegyezték az élőhely adatait, megvizsgálták az avar élőlényeit, behatározták a fontosabb fákat és bokrokat az erdő területén.

 

      Az állat- és növényvilág feltérképezésében a tanulók megtanulták a határozók kezelését és felfedezték a bonyolult kapcsolatrendszereket az erdő élőlényei között.

 

      Az erdőben tartott  gyakorlati ökológia órán a diákok nemcsak új ismeretekkel gazdagodtak, hanem környezettudatos magatartásuk is formálódott. 

 

                                                                           Szervező tanár Tóth Kinga.

 

 

Kedden, 2013. október 29 -én biciklitúrára mentünk a biológia tanárnőnkkel, Tóth Kingával az Újszentesi erdőbe. Néhányan saját, mások bérelt biciklikkel indultunk útnak és kisebb, nagyobb esésekkel, alaposan kifáradva érkeztünk meg a gyönyörű, őszi színekben pompázó erdőbe. Ott három csoportba oszolva vizsgáltuk az erdő növényzetét, állatvilágát, környezetét.
Megvizsgáltuk a különböző fák, bokrok leveleit, a talajt, az avart és a bennük élő állatokat, élőlényeket. Miután minden csoport befejezte feladatát, egy tisztáson letelepedve megbeszéltük, elmeséltük megfigyeléseinket. Utána visszaindultunk, hogy időben leadhassuk a bérelt bicikliket. Az egész osztály nevében mondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat, sok új dolgot tanultunk az erdőről és még mozgásban sem volt hiány.
                                            
Boros Viktória      
VIII.A osztály      

 

















Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator